Adresgegevens Trimsalons

Trimsalon "Pochi"

Trimster: Yvonne
Adres: Prinses Julianaplein 10
3817 CS Amersfoort

Telefoon: 06-43445604

 


 

 

Trimsalon Arnhem

Trimster: Naära
Adres: Amsterdamseweg 206
6814 GL Arnhem

Telefoon:06-46356225

 

Over de trimsalon en het trimmen | Beauty- en trimsalon


Pet Wellness Center werkt samen met een gediplomeerd en professioneel trimster. Voordeel van onze trimsalon is de nauwe samenwerking met de dierenkliniek waardoor combinatieafspraken mogelijk zijn. Alle producten die in de salon worden gebruikt, bevatten natuurlijke bestanddelen die de vacht en huid optimaal voeden en verzorgen. Door de grondige kennis van vachttypen en structuren krijgen alle honden hier de meest passende behandeling. Naast honden zijn ook katten, konijnen en cavia's in de trimsalon van harte welkom. 

Waarom naar de trimsalon?
Voor bijna iedere hond /kat  is een regelmatig bezoek aan de trimsalon noodzakelijk. Dagelijkse vachtverzorging is voor sommige vachttypes genoeg, maar lang niet voor allemaal. Sommige vachttypes hebben zo nu en dan ‘groot onderhoud’ nodig, het zogenaamde trimmen. Trimmen is de verzamelnaam voor de verschillende vachtbehandelmethoden en –technieken, zoals plukken, scheren, knippen, borstelen, ontklitten en ontwollen. Tegenwoordig zijn er veel langharige rassen. Als deze niet worden onderhouden, komt de vacht vol te zitten met dood haar en gaat het klitten. Met als gevolg dat de huid niet meer kan ademen en de hond  / kat ontzettende jeuk krijgt onder de klitten. Hij gaat krabben en bijten, waardoor de huid beschadigd raakt, met alle gevolgen van dien. Ook kruisingen en kortharige honden kunnen verschrikkelijk verharen. Met een goede trimbeurt kan al het losse en dode haar echter worden verwijderd. Denk overigens niet dat trimmen onnatuurlijk is, er komen gewoonweg geen langharige honden /katten in de natuur voor.

Hoe vaak moet mijn hond worden getrimd?
De frequentie van het trimmen is afhankelijk van de vachtsoort en kan per hond /kat ook nog eens erg verschillen. Vraag daarom altijd advies aan onze trimster. Zij kan u precies vertellen met welke regelmaat uw hond /kat  een trimbeurt nodig heeft. Ook kunnen we rekening houden met uw wensen, wat het beste bij u, en vooral bij uw dier past. Het welzijn van uw huisdier staat hierbij voorop.


Om u toch een indicatie te geven:

• Poedel- en langharige vachten    4-8 keer per jaar
• Ruwharige vachten    2-4 keer per jaar
• Spaniëlvachten    4-6 keer per jaar
• Honden met veel onderwol    2-4 keer per jaar
• Kortharige honden    2-4 keer per jaar
• Katten    na overleg met trimster

 
Voordat uw huisdier onder behandeling gaat in de beautysalon, wordt er eerst een analyse gemaakt van de huid en vacht van uw hond. Alle producten worden hier vervolgens op aangepast.

Arrangementen

Het Pet Wellness Center biedt diverse mogelijkheden voor de vachtverzorging van uw hond. Een volledige trimbeurt, kleine trimbeurt, puppy trim of wassen/föhnen. Het trimmen van honden, katten, konijnen en cavia's wordt op uw wensen en huisdier afgestemd.

Wist u dat?

  • U bij ons shampoos en verzorgingsproducten voor uw dier kunt krijgen?
  • Pet Wellness Center een zeer uitgebreid assortiment borstels, kammen en andere vachtverzorgingsmaterialen heeft?
  • U altijd terecht kunt bij een van onze medewerkers voor advies over vachtverzorging?
  • Uw hond zich na het trimmen een beetje vreemd kan gedragen? Bijvoorbeeld door vaker met de kop te schudden, te gaan rollen en zijn lichaam te besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die zijn haar net heel kort heeft laten knippen.
  • Uw hond echt even moet wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en het ‘gevoel’?
  • Hoe langer u blijft treuzelen bij het achterlaten van uw hond, des te onzekerder uw hond wordt?
  • U het beste kunt proberen het afscheid kort te houden?
  • U uw pup kunt laten trimmen tegen een speciaal puppytarief?
  • Wij het sterk aanraden om uw pup zo vroeg mogelijk te laten wennen aan de trimsalon?
Pet Wellness Center
- Amersfoort - Apeldoorn - Arnhem - Nijmegen