Katten in de trimsalon

Niet alleen honden maar ook katten kunnen bij onze trimsalon terecht voor vachtverzorging. Katten, kortharig en langharig zijn vaak gezegend met een behoorlijke vacht. Deze zal in meer of mindere mate het hele jaar door verharen. Vooral met de wisseling van de seizoenen. Voor een kortharige kat en sommige halflangharige katten, is een wekelijkse borstel en kambeurt vaak voldoende om de losse haren te verwijderen. De verzorging van een halflangharige en langharige katten, bijvoorbeeld de Maine coon, Ragdoll, Noorse Boskat en Perzische kat, vergt veel meer tijd en moeite van de eigenaar. Deze rassen vragen een uitvoerige dagelijkse borstel- en kambeurt omdat de vacht snel (al binnen enkele dagen) kan gaan klitten. Deze klitten zitten vaak zeer dicht op de huid waardoor de huid eronder niet kan ademen. De huid kan dan gaan ontsteken met alle gevolgen van dien.

Onze trimsalon kan uitkomst bieden als de eigenaar niet voldoende mogelijkheid heeft om de vacht van de kat te onderhouden of wanneer er al klitten ontstaan zijn in de vacht. Ook de kortharige katten kunnen problemen met de vacht krijgen vooral als de kat zichzelf niet goed meer kan wassen door bijvoorbeeld ouderdom of overgewicht. Het is verstandig om de kat al zo vroeg mogelijk te laten wennen aan de vachtverzorging zodat deze zich gemakkelijk laat behandelen. Goede vachtverzorging is essentieel, mede omdat u door het regelmatig borstelen en kammen ook sneller wondjes en/of parasieten kunt ontdekken op uw huisdier zodat u hem/haar tijdig kunt behandelen.

Ook voor advies met betrekking tot het onderhouden van de vacht of het gebruik van de juiste borstels e.d. kunt u bij onze trimsalon terecht. De meeste katten laten zich in een vreemde omgeving makkelijker behandelen dan thuis. Ook dat ze onder handen worden genomen door een ‘vreemde’ maakt vaak al genoeg indruk waardoor ze zich goed laten behandelen. Sommige katten laten zich echter niet behandelen. Alleen als het niet anders kan wordt de kat onder een roesje of narcose gebracht. Mocht dit nodig zijn dan zal onze dierenarts eerst de gezondheid van het dier controleren. De kat wordt dan onder sedatie gebracht door de dierenarts en geschoren of ontklit door de trimster.

U en uw kat zijn van harte welkom voor een gratis kennismaking (op afspraak) bij ons in de trimsalon. U kunt dan een indruk krijgen van wat wij voor u en uw huisdier kunnen betekenen.  

Voor vragen en een afspraak kunt u terecht bij een van onze trimsters.

Pet Wellness Center
- Amersfoort - Apeldoorn - Arnhem - Nijmegen