Vachtverzorging

Net als u regelmatig naar de kapper gaat of de schoonheidsspecialiste bezoekt, heeft uw huisdier ook met regelmaat recht op een goede vachtverzorging. Maar waarom is professionele vachtverzorging nu precies nodig?

De voorouders van de hond leefden in het wild, zij hadden geen baas of verzorger. Hun vacht werd dus ook niet door de mens onderhouden. Waarom moet men nu dan wel de vacht van de huishond verzorgen? Bij dieren die in het wild leven is de vacht op de snuit en de poten kort. De vacht op hun lichaam is dicht en niet al te lang (het zogenaamde stokhaar). Deze dieren kunnen hun eigen vacht o.a. onderhouden door het schuren langs bomen en struiken. De huishonden die we vandaag de dag kennen hebben hele andere vachtsoorten dan de honden van vroeger. Er zijn nog maar weinig hondenrassen die dezelfde vachtstructuur hebben als de hond in het wild, maar ook zij kunnen zichzelf niet meer in hun eigen onderhoud voorzien. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld veel langharige rassen. Als deze niet onderhouden worden zal de vacht vol gaan zitten met dood haar en gaan klitten. De hond zal verschrikkelijke jeuk krijgen onder de klitten en gaan krabben en bijten. Hierdoor raakt de huid beschadigd en kunnen er zelfs smetplekken ontstaan onder de klitten met alle gevolgen van dien.

Ook voor kortharige honden is een bezoek aan de trimsalon geen overbodige luxe. Kortharige honden (bijvoorbeeld de labrador retrievers) kunnen namelijk verschrikkelijk verharen. Met een goede trimbeurt kan al het losse en dode haar worden verwijderd.

Vachtverzorging en trimmen wordt vaak gezien als luxe, maar is dus pure noodzaak! Er wordt niet voor niks gezegd dat de gezondheid van een dier is af te lezen aan de conditie van zijn vacht. Voor advies over de vachtverzorging van uw huisdier kunt u terecht bij Pet Wellness Center, onze trimster staat u graag te woord om u gedegen advies te geven.

Pet Wellness Center
- Amersfoort - Apeldoorn - Arnhem - Nijmegen