Reiki

Reiki wordt steeds populairder wegens de positieve effecten die het heeft op de gezondheid van mensen. Reiki is een alternatieve therapie die werkt door middel van het doorgeven van energie. As je last hebt van pijn of druk heb in een bepaalde plek in je lichaam legt de therapeut een hand op deze plek. Door middel van deze aanraking wordt het herstelproces in gang gezet. Ben je benieuwd wat reiki voor jou kan doen? Lees in deze blog meer over de werking van reiki.

 

Aanraking

 

Het belangrijkste onderdeel van reiki is de aanraking. Zo kan een aanraking veel meer voor je doen dan je zal denken. Als je valt dan zal je vaak automatisch een hand leggen op de plek waarop je gevallen bent. Zo maak je zelf onbewust al gebruik van reiki. Een reiki therapeut is er speciaal voor opgeleid en zo zal de aanraking van een reiki therapeut vaak veel meer effect hebben.

 

Energie

 

In je handen zit enorm veel energie opgeslagen. Door middel van aanraking met zijn of haar handen geeft de reiki therapeut positieve energie door aan jou lichaam. Zo helpt de reiki therapeut jou met het zelf helend vermogen van je lichaam. Het is dus niet de aanraking die jou heelt maar de energie die de aanraking geeft die jou lichaam er aan herinnerd zichzelf te kunnen helen. Je lichaam is vaak beter in staat zichzelf te helen dan je zal denken.

 

Open stellen

 

Het is bij een reiki behandeling essentieel je volledig open te stellen voor de werking. Op het moment dat je je niet openstelt voor de energie die de reiki therapeut jou geeft zal de energie veel minder goed doorstromen omdat je de energie met je gedachten als het ware blokkeert. Je hoeft natuurlijk tijdens je eerste behandeling niet gelijk volledig te geloven in reiki, maar je er voor open stellen is wel essentieel voor een goed verloop van de behandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *